Ford schrapt dieselmotoren uit Kuga SUV-gamma als onderdeel van gamma rejig. Mondeo, S-Max en Galaxy zijn ook niet langer beschikbaar met dieselmotoren. Ford heeft zijn gamma geactualiseerd, onder meer door dieselmotoren te schrappen in het merendeel van zijn gamma citroen 2cv   personenwagens.

De meest opvallende verandering betreft de Kuga

Een van de bestsellers van Ford en een razend populair model in de familie-SUV-klasse. De nieuwste generatie werd vorig jaar gelanceerd, waarbij kopers konden kiezen uit benzine-, diesel- en hybrideaandrijflijnen. Nu de vraag naar dieselauto’s afneemt, heeft Ford echter besloten om de modellen met deze brandstof uit productie te nemen. De 1,5- en 2,0-liter EcoBlue-dieselmotoren zijn alleen nog verkrijgbaar op gebruikte exemplaren.

Er blijft wel een keuze aan benzinemotoren beschikbaar, samen met een standaard hybride en plug-in hybride – deze laatste biedt indrukwekkende efficiëntiecijfers dankzij de elektrische actieradius van 35 mijl. De geëlektrificeerde modellen in het Ford-gamma blijken ook steeds populairder te worden.

Elders heeft Ford nu drie van zijn kernproducten hybride-only gemaakt, die nog niet zo veel jaren geleden bijna altijd met een dieselmotor zouden zijn geleverd. Het gaat om de Mondeo, die binnenkort uit productie wordt genomen, en de ruime MPV’s S-Max en Galaxy.

De verkoop van dieselauto’s is de afgelopen jaren verder gedaald. Volgens gegevens van de Society of Motor Manufacturers and Traders maakten de dieselmodellen in november minder dan 10 procent uit van alle geregistreerde nieuwe auto’s. In feite werden bijna twee keer zoveel EV’s geregistreerd in dezelfde maand.

Nu diesel steeds minder populair wordt op de markt voor nieuwe auto’s, beperken veel fabrikanten hun dieselaanbod. Mini, bijvoorbeeld, verkoopt nu geen diesels meer, terwijl Renault de brandstof alleen nog aanbiedt op zijn commerciële modellen, en niet op zijn conventionele autogamma.

Veelgestelde vragen over het verkopen van uw auto

Zal uw website altijd de geboden prijs nakomen? Het bod dat u ziet is het bod dat u krijgt en is gegarandeerd voor 7 dagen vanaf de dag dat u uw taxatie krijgt.

Het kan zijn dat we de auto moeten hertaxeren of afwijzen als:

De auto niet overeenkomt met de beschrijving die u ons heeft gegeven.
De auto in een aanzienlijk andere staat verkeert dan u tijdens de online taxatie hebt aangegeven. Begrijp hoe wij onze voorwaarden definiëren.
De kilometerstand niet binnen de 1.000 mijl ligt van het cijfer dat u tijdens de online taxatie hebt opgegeven.
U hebt niet het recht om de auto te verkopen of wij stellen een probleem vast bij onze controles van de autohistorie.
De auto staat op de lijst van voertuigen die we niet kopen. Lees meer over de auto’s die we wel en niet kopen.
Zie onze verkoopvoorwaarden voor meer informatie.